Aktiviteter och lite ansvarssysslor på plats finns så som trädgårdsskötsel, växthuset (året runt), en del odlingar. Vi har 500 meter till ridskolan där vi har ridlektioner ut efter behov och intresse, egen film/biosalong, fiske, pingis, stadsresor mm och vårt stall. I kommunen erbjuds datakurser, målarkurser, träningsmöjligheter på gym samt möjligheter till studier genom Komvux mm och utifrån eget önskemål.

Praktikplatser kan erbjudas på lokala företag om psykisk och fysisk hälsa tillåter. Övriga aktiviteter som stadsresor, utflykter sker regelbundet efter en del önskemål.

Vi har även förmånen att få arbeta med djur, som vi kallar från ”Frö till Busfrö” då en del av vår sysselsättning är hästuppfödning i mindre skala med inriktning mot hoppning. Vi ser detta som en stor möjlighet och resurs för våra boenden att få vara med och uppleva detta, samtidigt som att vara delaktiga i skötsel av stall och hästar (frivilligt).  Stallet ihop med andra aktiviteter gör att det är gott om sysselsättning!

April Fire S fölade för andra gången i vår ägo, första gången 2015 den 18 juli födde hon ett litet sto vid namn LMG´s Zyprexa och nu i juni på utsatt dag den 21 föddes en liten hingst som kallas Alvar. Julia är ett annat sto som väntar föl i slutet av mars 2018 med en fader som har många generationer OS hoppningar i generna.

 

Bildresultat för comme il faut hingst